Nekretnine

Iskoristite feedback klijenata za poboljšanje marketinške strategije

Feedback klijenata

Feedback, odnosno povratne informacije vaših klijenta neprocjenjiv su izvor važnih informacija o njima, njihovim željama i potrebama. Čak i kad su negativne možete ih iskoristiti u vašu korist. Povratne informacije koje dobivate od vaših klijenta možete i trebate iskoristiti za poboljšanje marketinške strategije vaše agencije za nekretnine želite li biti uspješniji.

Da biste prikupili informacije od vaših klijenta važno je da imate otvoren dvosmjerni komunikacijski kanal. Što znači da im morate pružiti mogućnost da vam se obrate direktno i bez ustručavanja. Društvene mreže, kontakt forme i chatbotovi na web stranici, e-mail te drugi komunikacijski kanali omogućuju vašim klijentima da stupe u direktan kontakt s vama.

Slušajući povratne informacije koje vam pružaju vaši klijenti možete saznati: zašto jesu ili zašto nisu zainteresirani za vašu ponudu; zašto su neke vaše marketinške aktivnosti imale poražavajuće rezultate dok su druge bile uspješnije nego što ste očekivali; zašto su za određeni tip nekretnina zainteresiraniji nego za neki drugi.

Slušanje povratnih informacija od vaših klijenta pomaže vam da uspostavite kvalitetniji odnos s njima te se povežete na ljudskoj razini. No, osim toga pomoći će vam da ih razumijete, upoznate te u skladu s tim kreirate uspješnu marketinšku strategiju vaše agencije za nekretnine.

Feedback vaših klijenata možete dobiti:

  • u direktnom razgovoru s njima
  • putem društvenih mreža
  • putem kontakt forme ili chatbota na vašoj web stranici
  • putem e-maila
  • telefonskim upitima

Saznajte kako najbolje iskoristiti svaki kanal za prikupljanje vrijednih informacija o vašim klijentima te kako ih iskoristiti za uspješnije provođenje vaših marketinških aktivnosti.

 

Direktan razgovor s klijetima

U vašem svakodnevnom poslovanju sigurno velik dio dana provedete u direktnom kontaktu s vašim klijentima koji vam kroz razgovor otkrivaju svoje želje, potrebe, stavove i razmišljanja. Osluškujte ih i razmislite kako biste na osnovu toga što vam vaši klijenti otkrivaju mogli izgraditi efikasnu marketinšku strategiju.

Agenti za nekretnine imaju jedinstvenu prednost upravo u tome što mogu biti u direktnom kontaktu s klijentima te ne moraju provoditi duga i zahtjevna istraživanja kupaca i tržišta što nije slučaj s drugim granama poslovanja.

Kroz osobno upoznavanje vašim kupca lakše ćete kreirati buyer persone za svaki tip nekretnine i lokaciju. Prilikom potrage za određenom nekretninom zainteresirani kupci otkrivaju vam svoje zahtjeve. Primjerice, što im je bitno kada kupuju kuću za stanovanje ili odmor? Koje prednosti lokacija cijene obitelji s djecom, koje mlađi parovi, a koje samci? Tko donosi važne odluke u kućanstvu i što im je bitno pri njihovom donošenju.

Uzmete li u obzir sve zahtjeve koje kupci postavljaju bit će vam jasnije kako ćete najbolje prezentirati određenu nekretninu, kako najbolje istaknuti sve prednosti lokacije na kojoj s nalazi, kojem tipu kupaca će upravo taj tip nekretnine biti najinteresantniji te kako ga prezentirati tako da rezonira s njima.

Ako je content marketing dio vaše marketinške strategije, a trebao bi biti, informacije koje vam kupci otkrivaju u direktnom razgovoru mogu vam poslužiti kao odlična inspiracija za kreiranje sadržaja koji vaši klijenti traže i žele.

 

Društvene mreže

Društvene mreže odlična su prilika da se povežete direktno s vašim potencijalnim klijentima na prijateljskoj, bliskijoj i manje službenoj razini.

Poruke, upiti i komentari koje dobivate od vaših klijenta putem društvenih mreža izuzetno svu važne informacije. Vaše pratitelje možete potaknuti da ih podijele s vama putem pravih pitanja u objavama koje potiču interakciju. Koristite društvene mreže kao otvoren kanal dvosmjerne komunikacije, razgovarajte s vašim pratiteljima.

Ako se samo fokusirate na poruku koju vi želite prenijeti i ono što im želite prodati činite grešku kojom se distancirate od vaše publike i zatvarate ovaj kanal za bilo kakve povratne informacije koje možete dobiti od korisnika.

Povratne informacije na društvenim mrežama dobivate i u obliku reakcija na vaše objave i aktivnosti. Pratite kakav tip objava postiže najbolje reakcije vaših pratitelja. Što veći angažman korisnika ostvare vaše objave na društvenim mrežama to će češće biti vidljive na feedovima korisnika te će ostvariti bolji organski doseg. Što za vas znači da ćete doseći veću publiku s manjim budžetom za oglašavanje. Osim toga, uskladite li vašu komunikaciju sa željama vaše publike uspostavit ćete s njima odnos pun povjerenja te je vjerojatnije da će vam se obratiti kad budu spremni donijeti važne životne odluke poput kupnje nekretnine.

Društvene mreže

 

Kontakt putem web stranice

Kada su korisnici na vašoj stranici već su nekoliko koraka bliže tome da postanu vaši klijenti. Čuli su za vas, upoznali su se s vašom ponudom i spremni su stupiti u kontakt s vama. Omogućite im da vas što jednostavnije kontaktiraju.

Na web strancu postavite uočljivu i jednostavniju kontakt formu. Omogućite posjetiteljima da vas što brže i jednostavnije kontaktiraju. Kontakt forme neka budu što kraće, sa samo nekoliko obaveznih polja koja su vam nužna kako biste ih mogli povratno kontaktirati.

Odgovorite na svaki upit u što kraćem mogućem vremenu. Ovaj oblik komunikacije također je važan dio marketinga i dobrog odnosa s klijentima.

Upiti koje primate putem kontakt forme govore vam što vaši potencijalni klijenti najviše traže, s kakvim nedoumicama se suočavaju, u koji fazi donošenja odluke o kupnji stupaju u kontakt s vama i slično.

Sve te informacije možete efikasno uključiti u vašu marketinšku strategiju. Kad znate što vaši klijenti traže lako ćete im to i pružiti.

U content marketing plan možete uključiti sadržaj na temu često postavljanih pitanja vaših korisnika, napisati seriju blog objava inspiriranih upitima koje ste primili. Osim toga, možete zaključiti kakve nekretnine se najčešće traže te kako ih najbolje oglašavati.

Korištenje chatbota, kompjuterskih programa koji simuliraju chat sa stvarnom osobom, na stranici vaše agencije za nekretnine omogućuje vam pružanje boljeg korisničkog iskustava, lakše stupanje u kontakt s vašim klijentima, generiranje vrijednih ledoava te prikupljanje korisnih informacija o vašim klijentima.

Uz pomoć chatbotova možete uspostaviti bržu i jednostavniju komunikaciju s korisnicima koje ste oglašavanjem i drugim marketinškim aktivnostima doveli na vašu web stranicu. Komunikacija s korisnicima putem ovoga kanala također pruža vrijedne povratne informacije vaših klijenata koje trebate uzeti u obzir kod definiranja marketinške strategije.

Postoje različite vrste chatbotova. Najjednostavniji rule-based chatbotivi odlični su za prikupljanje informacija od korisnika. Chatbotovi postavljaju pitanja, a korisnici biraju ponuđene odgovore, zatim chatbotovi analiziraju dobivene informacije i nude odgovor korisniku. Postoje i drugi tipovi chatbotova koji razumiju jezik i upite korisnika te im pružaju prvi odgovor.

S porastom popularnosti instant poruka raznih društvenih mreža i aplikacija porasla je i popularnost korištenja chatbotova na web stranicama. Ovaj oblik komunikacije omogućuje vam da brzo stupite u kontakt s vašom publikom na platformi koja im je već dobro poznata.

Upiti web stranica

 

Upiti koji pristižu e-mailom

Istaknite vašu e-mail adresu na vidljivom mjestu na vašoj web stranici, na profilima društvenih mreža te na Google My Business profilu ako bi zainteresirani klijenti što lakše stupili u kontakt s vama.

Segmentirajte upite koji vam pristižu kako biste došli do zaključka što u kojoj fazi donošenja odluka o kupnji nekretnina zanima vaše klijente. Informacije koje prikupite mogu vas inspirirati za vaše daljnje promotivne aktivnosti.

Iskoristite ih primjerice za kreiranje e-booka ili YouTube vodiča kroz pitanja i odgovore po fazama kupnje nekretnina. Kreirajte seriju objava na društvenim mrežama u kojima redovito odgovarate na najčešće tipove upita. Budite kreativni i pružite vašim klijentima odgovore koje traže.

 

Telefonski upiti

Telefonski upiti važan su aspekt vašeg poslovanja. U njima vam se korisnici obraćaju kad su već upoznati s vašom agencijom, vašom ponudom i spremi su otići korak dalje u realizaciji svoje namjere kupnje ili najma nekretnine.

Informacije koje dobivate u ovoj fazi ključne da biste znali što kupci traže i žele znati u fazama kada su sve bliže donošenju konačne odluke.

Postavite vaš broj telefona na vidljivo mjesto na web stranci u obliku klikabilnog linka da biste korisnicima koji posjećuju vaš web s mobilnih uređaj olakšali uspostavu poziva. Naravno, ne zaboravite postaviti broj telefona na društvene mreže i Google My Business profil.

 

Povratne informacije korisne su i kad su negativne

Ne samo da je moguće već je i neizbježno da povratne informacije koje primate od korisnika ne budu uvijek pozitivne. To je u redu. Trebate ih poštovati i iskoristiti kako biste ispravili sve što radite krivo.

Ako vaši pratitelji na društvenim mrežama ne reagiraju dobro na vašu komunikaciju i tip sadržaja koji dijelite promijenite vašu strategiju. Iskoriste upite koje primate i sadržaj koji potiče pozitivne reakcije kao inspiraciju za daljnje aktivnosti.

Primijetite li da vaši oglasi ne izazivaju željene reakcije kod vaše publike, analizirajte ih i promijenite. Konstantno praćene rezultata, analiza i testiranje različitih opcija jedni su put do uspješnih kampanja.

Dogodi li se da primite kritiku ili lošu recenziju nemojte očajavati. Ljubazno i pristojno odgovorite korisnicima i učinite sve da poboljšate vašu uslugu kako se ne biste ponovno našli u istoj situaciji.

 

Zatražite izradu web stranice prilagođene ostvarivanju kontakta s korisnicima

Dimedia nekretnine izrađuje web stranice prilagođene specifičnostima poslovanja na tržištu nekretnina. Web stranice kreirane su tako da privuku pažnju i potaknu što veći broj korisnika da stupe u kontakt s vama.

Vaši kontakt podaci i kontat forme istaknuti su vidljivim mjestima te postoji mogućnost implementacije chatbota.

Dimedia nekretnine program za agencije za nekretnine omogućuje vam da organizirate podatke o svim vašim postojećim i potencijalnim klijentima. Podaci uneseni u program bit će vam uvijek pregledno organizirani i dostupni u Dimedia nekretnine programu i mobilnoj aplikaciji.

Za izradu web stranice i implementaciju Dimedia nekretnine programa pošaljete nam upit putem kontakt obrasca, e-mailom: info@dimedianekretnine.com ili nas nazovite na +385 98 624 233.