Nekretnine

Kako povećati broj pretplatnika na newsletter

Dimedia nekretnine newsletter

Povećanje broja pretplatnika na newsletter listu vaše agencije za nekretnine je cilj koji biste si svakako trebali postaviti. Newsletter je ključan marketinški alat u poslovanju agencija za nekretnine koji vam omogućuje da informirate, educirate i što je najvažnije, gradite odnose s vašim kontaktima.

Izazov koji se postavlja pred agencije za nekretnine je kako privući osobe da se pretplate i ostanu pretplaćene na newsletter listu.

 

Generiranje leadova

Generiranje leadova marketinški je termin koji se odnosi na proces pobuđivanja interesa osoba za vašu agenciju i vašu ponudu. Jedan od ciljeva generiranja leadova može biti i povećanje broja pretplatnika na vašu newsletter listu.

U digitalnoj eri na raspolaganju su vam brojni alati koji olakšavaju proces generiranja leadova. Za agencije za nekretnine taj proces znači pronalaženje osoba koje su zainteresirane za korištenje vaših usluga. Preciznije, osobe koje žele ponuditi svoju nekretninu za prodaju ili najam te one koje žele kupiti ili unajmiti nekretninu.

Inbound marketing aktivnosti podrazumijevanju kreiranje i promociju relevantnog sadržaja te aktivnosti digitalnog marketinga, aktivnosti na društvenim mrežama i optimizaciju za tražilice. Aktivnosti inbound marketinga možete primijeniti na promoviranje sadržaja newslettera vaše agencije za nekretnine.

U procesu generiranja leadova važan pojam je customer journey koji se odnosi na proces kroz koji prolaze kupci kako bi postali svjesni vaše usluge, evaluirali ju te na kraju postali vaši korisnici.

U prvoj fazi ovog procesa vaši potencijalni klijenti postaju svjesni svog problema i traže rješenje. U drugoj fazi upoznati su s vašom agencijom te su svjesni da im možete pružiti rješenje, no još razmatraju i druge opcije. U konačnoj fazi, donijeli su odluku i spremni su vas angažirati. Svaka od faza zahtjeva prilagođenu komunikaciju kako biste korisnicima pružili pravu informaciju u pravo vrijeme.

Na raspolaganju vam je niz alata i taktika kojima možete doprijeti do korisnika u svakoj customer journey fazi i pretvoriti ih u vaše newsletter pretplatnike.

 

Kako do većeg broja pretplatnika na newsletter

Stvaranje i održavanje baze e-mail marketing kontakta zahtjeva pronalaženje efikasnih načina za privlačenje pretplatnika kao i za njihovo zadržavanje.

Digitalni kanali koje možete iskoristiti su vaša web stranica, posebno kreirane landing stranice, content marketing, PPC kampanje i društvene mreže. U nastavku otkrivamo trikove kako izvući najbolje iz svakog kanala.

 

Prilagodite vašu web stranicu za povećanje broja newsletter pretplatnika

Da biste korisnike koji su iskazali interes prema vašoj agenciji i uslugama posjetivši vašu web stranicu pretvorili u newsletter pretplatnike optimizirajte vaš web za povećanje broja prijava za newsletter.

Na vidljivo mjesto na vašoj stranici postavite formu za prijavu na newsletter. Pozicije na webu idealne za postavljanje formi za prijavu su:

  • Uz navigacijsku traku na vrhu stranice
  • Uz bočnu navigaciju
  • Na kraju blog objava
  • U footeru web stranice
  • Floating box koji prati korisnika gore-dolje kroz stranicu
  • Pop-up box koji se pojavljuje prije sadržaja stranice

Strateški odaberite mjesto na stranici za postavljanje forme za prijavu kako bi ostvarili maksimalan broj prijavljenih korisnika.

Forma uz navigacijsku traku s kratkim pozivom na akciju i mjestom za unos e-maila ostaje u vidokrugu korisnika kroz cijelu web stranicu. Bočna forma prati sadržaj strance u okomitom bočnom stupcu. Forma za prijavu na newsletter na kraju blog objava uz kratki poziv korisnicima da ostanu u toku s vašim novostima je obavezna. Footer web stranice je mjesto u kojem korisnici često traže informacije o vašim kontakt podacima te stoga je prikladnu u njega uključiti mogućnost prijave na newsletter.

Takozvani floating box „lebdi“ u vidokrugu korisnika dok se on kreće po web stranici, a pop-up box pojavljuje se prije nego što korisnik može vidjeti sadržaj na stranici te mora odabrati hoće li se prijaviti na newsletter ili isključiti pop-up.

Svaka stanica vašeg weba trebala bi imati barem jednu formu za prijavu na newsletter na vidljivom mjestu, no nemojte pretjerivati. Postavite formu s pozivom na prijavu za newsletter na tamo gdje to ima smisla, na primjer ispod kvalitetnog članka na vašem blogu, uz kontakt podatke, uz glavnu navigaciju, u footeru i sl.

 

Elementi forme koji privlače pažnju

Newsletter prijava

Da bi ostvarila konverzije, odnosno privukla pretplatnike forma za prijavu mora sadržavati kvalitetne elemente koji će uvjeriti korisnika da se isplati postati redoviti primatelj vašeg newslettera.

Naslov i tekst forme moraju korisniku predstaviti sve prednosti odnosno benefite koje ćete mu pružiti putem newslettera. Hoće li primati obavijesti o novim nekretninama u vašoj ponudi, stanju na tržištu, savjete o prodaji, kupnji, uređenju doma i sl. Kroz ovaj kratak tekst morate „prodati“ vaš newsletter.

Call to action (ili skraćeno CTA) je poziv kojim govorite korisniku što želite da napravi. Recite to kratko i jasno. Prijavi se! Prijavi se odmah! Počni primati newsletter! samo su neki od mogućih poziva na akciju, a vi morate istražiti koji za vas ima najbolji učinak.

Boje i vizualna usklađenost s vašim brendom izuzetno je važna. Vaš newsletter je dio vašeg brenda i morate ga tako i predstaviti. No, forma za prijavu i CTA button moraju se istaknuti na web stranici, stoga koristite boje i druge vizualne elemente koji će privući pažnju korisnika.

Kratke forme su presudne. Nakon što ste pridobili korisnika da vam ostavi svoju e-mail adresu, sigurno ga ne želite odbiti dugim procesom prijave. Puno polja koja treba ispuniti pri prijavi i velik broj traženih podataka često će natjerati korisnike da odustanu u zadnjem koraku. Stoga neka bude maksimalno jednostavan. Dovoljno je da tražite ime, prezime i e-mail adresu.

 

Kreirajte posebnu landing stranicu samo za prijavu na newsletter

Ako promovirate vaš newsletter, a korisnika dovedete na naslovnicu web stranice vaše agencije možete se samo nadati da će pronaći formu za prijavu i zaista se prijaviti. Stoga kreirajte landing stranicu, efikasan alat koji omogućuje ostvarivanje većeg broja konverzija.

Landing stranice su stranice kreirane isključivo s ciljem ostvarivanja konverzija, a najvažniji element efikasne landing stranice je fokus. U ovoj slučaju to je prijava na newsletter listu. Landing stranica ne bi trebala sadržavati druge elemente vaše web stranice koji bi odvlačili pažnju korisnika.

Landing stranica za prijavu na vaš newsletter trebala bi se sastojati od samo kratkog teksta koji naglašava benefite prijave na newsletter, atraktivnih vizualnih elemenata, jasnog poziva na akciju i polja za unos e-mail adrese.

Prednost kreiranja ovakve stranice je veća stopa konverzije. Kreiranjem landing stranice dobit ćete link kojeg ćete jednostavno dijeliti putem društvenih mreža te postaviti kao odredišni link oglasa s tražilica i društvenih mreža. Naziv linka optimizirajte tako da bude pamtljiv i privlačan korisniku, a u njega možete uključiti i poziv na akciju.

 

Koristite content marketing

Pružite korisnicima kvalitetan i zanimljiv sadržaj, a oni će vam za uzvrat rado ostaviti svoju e-mail adresu.

Kreirajte zanimljive blog objave, a uz njih dodajte formu za pretplatu za newsletter za sve one koji žele primati obavijesti o novim blog objavama i drugom objavljenom sadržaju. Osim toga, možete kroz newsletter ponuditi dodatni sadržaj, savjete i slično o povezanim temama.

Objavljujete e-bookove. Premda ne smijete preuzimanje e-booka uvjetovati prijavom na newsletter, možete korisnicima ponuditi prijavu na newsletter s informacijama o novim e-bookovima koje će moći preuzeti i te dodatnim materijalima za nastavak njihove edukacije.

Što god obećali korisnicima u pozivu za prijavu na newsletter morate i održati kako bi ostali pretplaćeni i rado čitali vaš newsletter.

 

Društvene mreže

Društvene mreže

 

Društvene mreže pružaju brojne mogućnosti za generiranje leadova. Iskoristite ih za promociju vašeg newslettera i pretvaranje pratitelja u pretplatnike.

U vaš plan aktivnosti na društvenim mrežama uključite objave koje pozivaju na pretplatu. Iskoriste link za landing stranicu koju ste kreirali, dodajte ga uz tekst objave, a koristite li Instagram možete ga dodati u opis profila. Na Facebooku imate mogućnost konfiguriranja CTA gumba uz objave što u ovom slučaju trebate iskoristiti.

Prilikom kreiranja objava za društvene vodite se benefitima za pretplatnike, istaknite vrijednost i prednosti vašeg newslettera. Koristite poziv na akciju kojim ćete jasno reći korisnicima da se prijave.

Koristite atraktivne vizuale da biste se istaknuli i privukli pažnju korisnika, uključite infografike koje naglašavaju prednosti za čitatelje newslettera.

 

Oglašavanje na društvenim mrežama i tražilicama

Ako ulažete puno u kreiranje newslettera kvalitetnog sadržaja, ostvarivanje što većeg broja pretplatnika sigurno je jedan od vaših prioriteta. Oglašavanje na tražilicama i društvenim mrežama može vam pomoći u ostvarivanju tog cilja ako je popraćeno čvrstom marketinškom strategijom.

Oglašavati možete direktno vaš newsletter. No, možete oglašavati primjerice vaš novi e-book te ponuditi pretplatu na newsletter kao dodatni izvor korisnih informacija. Testirajte koji je od načina za vas efikasniji.

Svi oglasi moraju voditi na landing stranicu prijave, a ne na početnu stranicu vaše agencije za nekretnine.

Na društvenim mrežama promovirajte objave, kreirate oglase za vaš newsletter te promovirajte druge tipove sadržaja koje kreirate te ponudite prijavu na newsletter kao dodatnu, ali korisnu opciju. Prilikom kreiranja kampanja iskoristite prednosti preciznog targetiranja oglasa, kontinuirano pratite rezultate te ulažite u oglase koji donose najviše konverzija.

 

Od pretplatnika newslettera do zadovoljnog klijenta

Nakon što pretplatnici vašeg newslettera naprave korak dalje i postanu vaši zainteresirani kontakti trebat će vam efikasan CRM softver uz pomoć kojeg ćete moći voditi detaljnu evidenciju o njima te im pravovremeno poslati ogovarajuće ponude.

Dimedia nekretnine program za agencije za nekretnine omogućava vam da na jednom mjestu vodite preglednu i potpunu evidenciju svih kontakata te im jednostavno pošaljete ponude za nekretnine koje će zadovoljiti njihove kriterije.

Prijavite se na demo i besplatno isprobajte sve prednosti Dimedia nekretnine programa za agencije za nekretnine.

Leave a Reply