Nekretnine

Marketinški alati za agencije za nekretnine

Marketinški alati za agencije za nekretnine

Prvo na što vjerojatno pomislite pri spomenu marketinških alata je oglašavanje. No, digitalni svijet nudi niz drugih zabavnih, zanimljivih i korisnih alata koje biste trebali uključiti u vašu marketinšku strategiju.

Live i story objave na društvenim mrežama idealan su način da se s vašim klijentima povežete u stvarnom vremenu. Organizirate li razgledavanje nekretnine ili neki drugi poslovi događaj kreirajte Facebook event, a da bi vas klijenti lakše pronašli otvorite Google my Business profil.

Za najbolju prezentaciju nekretnina koristite virtualne šetnje. Redovitim slanjem newslettera obavještavajte vaše klijente o novostima u vašoj ponudi i prilikama za kupovinu, a aktivnosti na web stranici i redovite objave na blogu nipošto nemojte zanemariti.

Da biste uvijek imali detaljan pregled nad podacima o kontaktima, provedenim i planiranim aktivnostima, nekretninama u ponudi i svim važnim podacima na raspolaganju su vam Dimedia nekretnine softver i mobilna aplikacija.

Otkrijte sve prednosti ovih digitalnih marketinških alata i počnite ih koristiti u promociji vaše agencije i ponude.

 

Live objave na društvenim mrežama

Live objave na Facebooku i Instagramu idealna su prilika da se povežete s publikom i vašim potencijalnim klijentima u realnom vremenu.

Live objave možete koristiti kako bi „proveli“ vaše pratitelje kroz nekretnine koje nudite, upoznali ih sa četvrti u kojoj se nekretnina nalazi, predstavili vaš ured, članove tima, prenijeli dio atmosfere eventa na kojem sudjelujte i drugo.

Kad je riječ o live objavama budite kreativni i pristupačni. Korisnici Facebooka i Instagrama vole ovakav tip objava upravo zbog toga što su neposredne, realne i zabavne.

Da biste privukli što veći broj gledatelja najavite unaprijed vrijeme kada ćete emitirati uživo. Emitirajte barem 10 minuta kako bi se što veći broj gledatelja stigao priključiti. Osmislite zanimljiv naslov koji će zaintrigirati gledatelje za vaše emitiranje. Tijekom emitiranja uživo gledatelji imaju prilike ostavljati komentare. Odgovorite na svaki, a korisnike oslovite imenom.

Emitirati uživo možete vrlo jednostavno putem Facebook ili Instagram aplikacije koristeći kameru vašeg uređaja i internetsku vezu. Iskoristite prednosti live objave te u jednom obilasku predstavite nekretninu većem broju potencijalno zainteresiranih kupaca. Uštedite vrijeme i na originalan način predstavite vašu ponudu.

Live objave možete koristiti kako bi izgradili vaš brand. Predstavite članove vašeg tima, približite klijentima vaše agente na prijateljskoj razini. Dozvolite im da ih upoznaju te im lakše ukažu povjerenje.

 

Facebook i Instagram stroy objave

Story objave još su jedan oblik neposredne komunikacije na društvenim mrežama u realnom vremenu. Story objave sastoje se od niza fotografija i/ili videa koji nestaju 24 sata nakon objave, a mogu se pohraniti u arhivu te tako ostaju trajno na profilu.

Za razliku od live videa, story objave ne emitiraju se uživo nego u njima objavljujete već snimljene fotografije i video snimke. Na story možete dodati tekst, lokaciju, emotikone, označiti druge profile i slično. Iako se ove objave ne emitiraju uživo, publika je navikla da su objavljene gotovo u stvarnom vremenu.

Iskoristite story za predstavljanje nekretnine. Dodajte lokaciju i druge zabavne elemente. Koristite fotografije i kratke video zapise. Ne morate se zadržavati samo na unutrašnjosti nekretnine. Predstavite lokaciju, provedite potencijalne kupce kroz susjedstvo.

Osim za predstavljanje nekretnina u ponudi story objave možete koristiti i kako bi predstavili stručnost vas i vašeg tima. Sudjelujete li na edukacijama, stručnim konferencijama, sajmovima i slično podijelite to s vašim pratiteljima.

Budući da story objave nestaju nakon 24 sata ne morate brinuti o tome da će vaš profil biti prenatrpan brojnim objavama, no najzanimljivije i najuspješnije story objave možete dodati u arhivu i tako ih zadržati na vašem profilu.

Marketinški alati, agencije za nekretnine

 

Facebook event

Organizirate li poslovni event ili razgledavanje nekretnine kreirajte Facebook event. Event možete kreirati tako da bude privatan ili javan. Ako je vaš event javan bit će vidljiv svima na Facebooku i dostupan putem pretrage. Ova opcija dobar je izbor ako organizirate poslovni događaj na kojem očekujete veći broj ljudi. Ako organizirate razgledavanje nekretnine na koje imate namjeru pozvati nekolicinu potencijalno zainteresiranih klijenata kreirajte privatan event.

Kreirate li privatan event samo gosti koje pozovete moći će ga vidjeti, a u postavkama možete isključiti mogućnost prikazivanja liste gostiju te mogućnost da gosti pozivaju prijatelje.

Putem Facebook eventa možete lako pozvati pratitelje da se pridruže. Možete detaljno opisati event, pružit sve važne informacije, dodati kontakt podatke i link za web stranicu. Također, možete dodati više različitih datuma održavanja. U eventu možete objavljivati dodatne informacije, fotografije, video, dijeliti linkove, a gosti također mogu sudjelovati u raspravi. Tijekom i nakon eventa podijelite zanimljive trenutke.

Javni event možete oglašavati ciljanoj publici na Facebooku i tako doći do većeg broja potencijalnih posjetitelja.

 

Google my Business

Kreirajte Google my Business profil kako bi vaša agencija za nekretnine bila prikazana u rezultatima pretrage prema lokaciji. Google my Business povoljno utječe na SEO povećavajući vidljivost web stranice na tražilicama.

U rezultatima pretrage Google će korisnicima prikazati upisane podatke iz profila vaše agencije poput adrese, radnog vremena, broja telefona, fotografija i recenzija. Recenzije povećavaju vjerodostojnost i povjerenje. Pokušajte ih pridobiti od vaših zadovoljnih klijenata.

 

Virtualne šetnje

Iskoristite virtualne šetnje i provedite vaše klijente njihovim novim domom. Postoje razni alati za kreiranje virtualnih šetnji. Matterport je jedan od njih. Ovaj cloud softver omogućuje vam jednostavno kreiranje 3D virtualne šetnje korištenjem odgovarajuće kamere.

Matterport nudi razne mogućnosti kombinacije prikaza. Korisnicima je moguće odjednom prikazati cijelu nekretninu, omogućiti im da ju sagledaju iz svih kutova te da „prošetaju“ kroz nju. Virtualne šetnje prilagođene su prikazu na desktop i mobilni uređajima.

Kreirane virtualne šetnje jednostavne su za dijeljene na društvenim mrežama, web stranici agencije i drugim kanalima, a jednostavno ih je dodati uz materijale o nekretnini u Dimedia nekretnine program kako bi se na vašoj web stranici prikazale uz sve ostale informacije o nekretnini.

Prednosti korištenja virtualnih šetnji su brojne. Jedna od značajnijih je interaktivan dizajn. Vaši klijenti više nisu samo pasivni promatrači već aktivno sudjeluju u otkrivanju nekretnine te se mogu zamisliti u njoj.

Postavljanjem virtualne šetnje na vašoj web stranici imate uvijek dostupno razgledavanje, što vam štedi vrijeme. Virtualne šetnje filtriraju kupce te više ne morate odlaziti na česta, bezuspješna razgledavanja.

 

Newsletter

Newsletter je i dalje najosobniji i najdirektniji oblik komunikacije s klijetima. Segmentirajte liste vaših klijenata i kontakta prema profilima potražnje te ih redovito informirajte o novostima u vašoj ponudi.

Neka vaša komunikacija prema njima bude osobna i prijateljska. Pišite kao da se obraćate upravo toj osobi, a ne velikoj skupini nepoznatih primatelja.

Među najpoznatijim newsletter alatima je MailChimp koji vam pruža brojne mogućnosti, ne samo za izradu te slanje newslettera već i za praćenje rezultata, organiziranje leadova i drugo.

 

Aktivnosti na web stranici

Redovita aktivnost na web stranici utječe na njeno pozicioniranje na tražilicama. Točnije, redovite objave novog sadržaja te broj posjeta korisnika pokazatelji su tražilicama da je sadržaj na toj web stranici relevantan i koristan.

Postavljanje i redovito ažuriranje bloga na web stranci vaše agencije za nekretnine je jedan od načina da potaknete aktivnost na stranici.

Istražite i obradite teme koje su zanimljive vašim klijentima, odgovaraju njihovim pretragama te su vrijedne za dijeljenje na društvenim mrežama.

Što više posjeta na webu i dijeljenja na društvenim mrežama privuče sadržaj na vašoj stranci to će ona postići bolju poziciju i vidljivost na tražilicama. Nemojte gledati na web stranicu kao na završen projekt već kao na platformu za privlačenje budućih klijenata.

 

Dimedia nekretnine softver i mobilna aplikacija

Dimedia nekretnine softver i mobilna aplikacija obuhvaćaju sve funkcionalnosti važne za uspješno poslovanje agencije za nekretnine. Omogućuju vam efikasno upravljanje nekretninama u ponudi agencije, evidentiranje podataka o kontaktima, organizaciju svakodnevnih aktivnosti, jednostavno oglašavanje nekretnina na portalima te brzo kreiranje i slanje ponuda.

Dimedia nekretnine PRO mobilna aplikacija jedinstvena je mobilna aplikacija na regionalnom tržištu namijenjena agencijama za nekretnine. Ova mobilna aplikacija omogućuje vam ostvarivanje veće mobilnosti u svakodnevnom poslovanju. Putem Dimedia nekretnine PRO mobilne aplikacije možete jednostavno pristupiti svim podacima o nekretninama i kontaktima unesenim u Dimedia nekretnine program. Uz mobilnu aplikaciju u svakom trenutku možete pratiti kalendar vaših aktivnosti, dodavati nove nekretnine i kontakte, izrađivati i slati ponude te kontaktirati klijente.

Dimedia nekretnine softver možete isprobati prijavom na demo verziju:

www.dimedianekretnine.com/prijava-za-demo#prijava

Mobilnu aplikaciju Dimedia nekretnine PRO preuzmite na:

Dimedia nekretnine mobilna aplikacija, Google PlayApp store