Programiranje

Zašto koristiti mobilne aplikacije u poslovanju

Poslovne mobilne aplikacije

Mobilne aplikacije pokazale su se vrlo korisnima u svakodnevnom životu. U to ste se sigurno i sami uvjerili. No, znate li koliko mobilne aplikacije mogu biti korisne u vašem poslovanju?

Mobilne aplikacije mogu uvelike povećati vašu poslovnu produktivnost. U nastavku donosimo neke od glavnih razloga zašto biste trebali koristiti mobilne aplikacije u poslovanju.

 

Mobilne aplikacije pružaju povećanu mobilnost i fleksibilnost

Korištenjem poslovnih mobilnih aplikacija postižete povećanu mobilnost i fleksibilnost. Gdje god se nalazili vaš ured je s vama, na vašem mobilnom uređaju. Ovo je posebno važno kod poslova koji zahtijevaju učestali rad na terenu ili česta poslovna putovanja.

Putem vaše poslovne mobilne aplikacije možete imati siguran pristup svim važnim poslovnim dokumentima i kontaktima te neometano odgovoriti na sve dnevne poslovne izazove i kada niste u uredu.

Fleksibilnost i mobilnost danas su od presudne važnosti za postizanje i održavanje konkurentnost na izazovnom i dinamičnom tržištu.

 

Efikasnija organizacija poslovnih procesa

Mobilne aplikacije mogu vam pružiti niz efikasnih alata za bolju organizaciju, realizaciju i praćenje poslovnih procesa.

Primjerice kroz kalendar aktivnosti možete pregledno i jednostavno organizirati vaše dnevne, tjedne ili mjesečne aktivnosti, postavljati podsjetnike i slično. Također, možete postavljati rokove za realizaciju određenih projekata i pratiti izvršenje.

Mogućnosti su zaista brojne te se mogu prilagoditi svim vašim poslovnim zahtjevima.

 

Bolja koordinacija tima

Putem mobilnih aplikacija možete bolje organizirati rad tima, dodjeljivati zadatke, postavljati vremenske okvire izvršenja i pratiti realizaciju.

Korištenje mobilnih aplikacija za koordinaciju timova najviše prednosti donijet će timovima koji često rade na terenu. Korištenjem samo mobilnih uređaja svi članovi tima imat će mogućnost uvida u dodijeljene zadatke, definirane planove i postavljene rokove.

 

Povećana produktivnost zaposlenika koji koriste mobilne aplikacije

Bolja organizacija tima i poslovnih aktivnosti rezultirat će povećanom produktivnošću zaposlenika. Koristeći samo mobilni uređaj moći će pristupiti svim potrebnim poslovnim podacima te obaviti zadatke gdje god se nalazili.

Ovo je naročito važno za one čije se radni dan sastoji uglavnom od terenskog rada, što je primjerice slučaj s agentima za posredovanje u prometu nekretninama. Mobilna aplikacija omogućuje im da budu efikasniji u prezentaciji i prodaji nekretnina.

Mobilne aplikacije

 

Jednostavan i siguran pristup poslovnim podacima

Poslovne mobilne aplikacije zaštićene su najvišim sigurnosnim standardima. Pristup svim vašim poslovnim podacima je jednostavan i siguran. Možete im bezbrižno pristupiti bez obzira na to gdje se nalazili.

 

Mogućnost prezentacije proizvoda ili usluga s mobilnog uređaja

Ako se bavite prodajom, korištenje mobilne aplikacije omogućit će vam budete spremni prezentirati vaš proizvod ili uslugu kad god se pojavi zainteresirani kupac.

Vaš ćete proizvod ili uslugu moći prezentirati direktno s mobilnog uređaja. Osim toga, bez obzira na to bili u uredu ili ne moći ćete odgovoriti na upite ili izraditi i poslati ponude.

 

Razvoj mobilnih aplikacija prema potrebama vašeg poslovanja

Istaknuli smo neke od mogućih prednosti korištenja mobilnih aplikacija, no najveća prednost je to što možete zatražiti izradu mobilnih aplikacija koje će u potpunosti zadovoljiti sve zahtjeve vašeg poslovanja.

Dimedia razvija poslovne mobilne aplikacije prema zahtjevima naručitelja. Odabirom takve mobilne aplikacije osiguravate postizanje maksimalnih prednosti korištenja mobilnih aplikacija u poslovanju.

Pri razvoju poslovnih mobilnih aplikacija uzimamo u obzir specifičnosti poslovanja naručitelja te njegove posebne zahtjeve.

Iskoristite i vi sve prednosti korištenja mobilnih aplikacija u poslovanju. Kontaktirajte nas za izradu mobilnih aplikacija koje će unaprijediti vaše poslovanje.