Nekretnine

Važnost opisa lokacija na web stranici agencije za nekretnine

Lokacija nekretnina

Često se zna čuti kako postoje tri presudna faktora za uspješnu prodaju nekretnina, a to su lokacija, lokacija i lokacija, što naravno nije daleko od istine. Svaka lokacija ima svoje prednosti te je na vama da ih pravilo istaknete.

Kreiranje sadržaja na web stranici koji se odnosi na opis lokacije nekretnina, odnosno mjesta, gradove pa čak i gradske četvrti ima višestruke prednosti. Prije svega, tražiteljima nekretnina pružit ćete sve važne informacije o infrastrukturi, prometnoj povezanosti, blizini institucija i svemu što im je važno za život ili poslovanje. Osim toga, sadržaj vezan za mjesta i gradove presudan je lokalu SEO optimizaciju.

 

Opišite lokacije

Pužite korisne i zanimljive informacije o mjestima, gradovima i dijelovima grada u kojima nudite nekretnine.

Pri pisanju opisa lokacija imajte na umu tipove nekretnina koje nudite i vaše potencijalne kupce. Lokacija stambene nekretnine uvelike utječe na svakodnevni život. Ako se radi o stambenoj četvrti istaknite sve prednosti za ugodan život.

Kada se radi o poslovnoj ili industrijskoj zoni istaknite prednosti poput infrastrukture, prometne povezanosti, mogućnosti organizacije logistike. Radi li se o uredskom prostoru važna je prometna povezanost s drugim dijelovima grada, blizina gradskog prijevoza, parkirna mjesta. Kod lokacija za trgovine ili ugostiteljske objekte važno je primjerice istaknuti blizinu centra grada ili frekventnost lokacije.

Apartmani na obali za najam u turističke svrhe čest su oblik investicije, a kod njihove lokacije važno je istaknuti blizinu plaže i drugih turističkih sadržaja, atraktivnost turističkog mjesta, povezanost s drugim turističkim središtima, prometnu povezanost i dostupnost.

 

Što sve navesti

Kod izbora lokacije različiti tipovi kupaca vodit će se različitim kriterijima. Obiteljima s djecom bit će važna blizina vrtića i škola, sadržaja za djecu te sigurnost susjedstva, dok će kupcu poslovne nekretnine biti važna prometna povezanost i infrastruktura.

Pružite kupcima informacije koje su im važne. Nemojte samo navoditi nazive mjesta ili gradskih četvrti. Navedite valjane razloge zašto bi se kupci trebali odlučiti baš za tu lokaciju.

 

Opis geografske lokacije

Navedite radi li se u urbanom i ruralnom području, opišite specifična klimatska ili prirodna obilježja, navedite udaljenost od dugih naselja ili gradskih središta.

 

Infrastruktura lokacije

Infrastrukturna opremljenost lokacije presudna je bilo da se radi o izboru nekretnine za stanovanje ili poslovanje. Opišite o kakvom se tipu naselja radi, primjerice, obiteljsko prigradsko naselje, urbano gradsko središte ili je pak riječ o industrijskoj ili poslovnoj zoni. Svaka od ovih lokacija im svoje posebnosti.

Tako će, kad je riječ o prigradskom naselju kojeg čine obiteljske kuće, biti važno istaknuti prometnu povezanost s gradskim središtem, blizinu i brojnost sadržaja za djecu poput dječjih igrališta i sportskih terena, uređenost prometnica i samog naselja.

Kod urbanih gradskih središta važno je istaknuti prometnu infrastrukturu, blizinu gradskog prijevoza, opremljenost javnim sadržajima poput parkova, šetališta, trgova i drugih gradskih sadržaja.

Radi li se o industrijskoj ili poslovnoj zoni naglasite logističke prednosti, blizinu glavnih prometnih putova i središta, opremljenost specijaliziranih poslovnih objekata i slično.

 

Blizina javnih ustanova

Blizina javnih ustanova svima je važna. Obitelji s djecom zanimat će blizina vrtića i škola, studente blizina fakulteta i studentskih centara, a poslovne subjekte vjerojatno će zanimati blizina državnih službi. Svakako, važno je istaknuti i blizinu domova zdravlja i ljekarni.

 

Mogućnosti za sportske i rekreativne aktivnosti

Kako bi vašim klijentima omogućili da što jednostavnije zamisle život na novoj lokaciji pružite i informacije o sportskim klubovima i mogućnostima rekreacije.

 

Društveni sadržaji

Bitan dio svakodnevnice ljudi čini društveni život. Pri opisu lokacije navedite kulturne ustanove, kazališta, kina, restorane, kafiće i druge zanimljive društvene sadržaje koji se nalaze u blizini.

 

Blizina trgovina i shopping centara

Blizina trgovina, tržnica, shopping centara i slično također je važan dio opisa lokacije. Potencijali kupci vole znati da im je sve što im je potrebno nadohvat ruke.

 

Lokalna SEO optimizacija je presudna

Google oglašvanje

Prodaja nekretnina vezna je uz lokaciju. Stoga, web stranica vaše agencije za nekretnine mora biti optimizirana prema pravilima lokalne SEO optimizacije, u suprotnom riskirate gubitak dosega i broja konverzija što na kraju dovodi do smanjena prodaje i prihoda.

Ovisno o tome gdje se nalaze nekretnine iz vaše ponude, za svaki grad, mjesto ili čak gradsku četvrt napišite originalan sadržaj. Kreiranjem takvog sadržaja imate priliku privući velik broj pretraga prema lokaciji.

Prije početka kreiranja sadržaja istražite ključne riječi i fokusirate se na ključne fraze koje su geografski orijentirane, npr: prodaja stanova Zagreb. Ključne riječi uključite u sadržaj, odnosno opis lokacija. Tako ćete pomoći Googleu i drugim tražilicama da vaš sadržaj prepoznaju kao relevantan i informativan za korisnike.

Lokalna SEO optimizacija razlikuje se od standardne po tome što se rezultati vezuju uz geografsku lokaciju, odnosno iz pretrage korisnika vidljiva je namjera vezana uz određenu lokaciju. Tražilice prepoznaju takve pretrage i korisniku isporučuju rezultate prema traženim parametrima. U navedenom primjeru, ako je korisnik pretraživao pojam: prodaja stanova Zagreb u rezultatima pretraga pojavit će se stanovi koji se prodaju u Zagrebu, a u drugim gradovima.

Sada postaje jasno zašto je kreiranje sadržaja za lokacije presudno za pozicioniranje na tražilicama. Tražitelji nekretnina pretražuju ponudu prema tipu nekretnine i prema lokaciji, a Google im nastoji isporučiti relevantan sadržaj. Ako je web stranica vaše agencije pravilno optimizirana vaša će se ponuda nekretnina pojaviti točno onim kupcima koji ju pretražuju.

Lokalna SEO optimizacija povećava prisutnost web stranice na tražilicama, posebno kod pretraga vezanih uz lokaciju. Osim toga, lokalni rezultati pretrage puno su prilagođeniji svakom pojedinom korisniku. Što je sadržaj stranice relevantniji za korisnika to je vjerojatnije da će mu biti prikazan. Kreiranje jedinstvenog on-site sadržaja vezanog uz lokaciju kao i dodavanje karte s označenim lokacijama nekretnina presudno je za postizanje visoke pozicije na tražilicama.

 

Povezivanje nekretnina s opisom lokacija

Povezivanje lokacije s nekretninom

Nakon što ste kreirali informativan i koristan sadržaj o lokacijama važno ga je povezati s nekretninama iz vaše ponude. Uz opis svake nekretnine dodajte i opis mjesta u kojem se nalazi.

Na web stranicama agencija za nekretnine koje razvija Dimedia nekretnine povezivanje opisa lokacije s nekretninom odvija se automatski. Prilikom unosa nove nekretnine u program Dimedia nekretnine, odaberite lokaciju nekretnine, a opis lokacije bit će prikazan na vašoj web stranici uz opis nekretnine.

Da bi se opis lokacije mogao automatski prikazivati uz nekretnine važno je da bude pravilno napisan i unesen u administraciju web stranice.

Ako želite biti sigurni da su opisi lokacija na vašoj web stranici napisani u skladu sa svim pravilima SEO optimizacije i informativni za korisnika te da će biti pravilno povezani i prikazani uz nekretnine iz vaše ponude angažirajte stručnjake.

Dimedia nekretnine nudi vam izradu web stranice te kreiranje sadržaja. Program Dimedia nekretnine omogućuje vam jednostavno upravljanje nekretninama u ponudi te prikaz na web stranici. Postanite i vi korisnici programa Dimedia nekretnine.