Nekretnine

Omogućite kupcima virtualnu šetnju novim domom

Virtualne šetnje

Napredak u tehnologiji snimanja i emitiranja donio je jednu novu, revolucionarnu mogućnost prezentacije nekretnina, koju za sada, još uvijek koristi relativno mali broj agencija za nekretnine. Radi se o virtualnoj šetnji.

Virtualna šetnja je interaktivni mediji koji korisniku omogućava potpunu kontrolu nad prikazom. Za razliku od standardnog videa, koji se emitira linearno, onako kako ga je zamislio autor, u virtualnoj šetnji korisnik sam bira što će i kojim redoslijedom pregledavati.

Virtualne šetnje su interaktivne, omogućuju zainteresiranim kupcima da ih pregledaju onda kada to njima odgovora i kako to njima odgovora. Virtualno šetajući kroz svoj novi dom, budući kupci mogu se lakše zamisliti u njemu.

 

O tehnologiji

Virtualne šetnje mogu se izraditi u 3D ili 360° tehnologiji. Ove tehnologije razlikuju se prema mogućnosti „dubine“, odnosno detalja prikaza.

 

3D virtualne šetnje

3D virtualne šetnje omogućuju kupcima da „osjete atmosferu“ svog novog doma, prošeću kroz prostorije i pregledaju ih svih kutova, zbog toga je 3D format je vizualno atraktivan i realističan. Korisnici se mogu kretati kroz prostor, zumirati objekte i mijenjati perspektivu.

 

360° virtualne šetnje

360° virtualne šetnje kreiraju se korištenjem statičnih 360° fotografija vrlo širokog kuta snimanja. Slično panoramskim fotografijama, omogućuju kupcu pregled nekretnine kretanjem kroz sfernu fotografiju. Kod 360° šetnje kosnik može zumirati prikaz, kretati se kroz fotografiju, ali ne može mijenjati kut gledanja.

 

Alati za kreiranje virtualnih šetnji

Matterport cloud softver omogućuje jednostavno kreiranje 3D modela nekretnina korištenjem odgovarajuće kamere.

Matterport 3D model nudi razne mogućnosti i kombinacije prikaza. Takozvanim prikazom „kuće lutaka“ moguće je odjednom prikazati cijelu nekretninu koju korisnici mogu pregledati iz svih kutova i „ušetati“ u nju. „Šetajući“ kroz nekretninu kupci mogu doslovno pregledati svaki kutak svog novog doma. Prikaz tlocrta omogućuje pregled rasporeda prostorija te također omogućuje da se „ušeće“ u nekretninu.

Kreiranje 3D virtualnih šetnji korištenjem Matterport softvera moguće je korištenjem 3 različita tipa kamera, ovisno o potrebama korisnika.

Virtualne šetnje jednostavne su za objavu na web stranici agencije, društvenim mrežama i drugim kanalima. Osim toga, prilagođene su pregledavanju s mobilnih i desktop uređaja.

3D showcase alat koristi tehnologiju specijalizirane kamere čiji senzori bilježe svaki aspekt interijera, što rezultira realističnom šetnjom kroz svaki dio interijera, daleko potpunije od 360° fotografija i interaktivnije od video tura. Kamere bilježe HD fotografije te grade 3D modele objekata u prostoru što korisniku pruža osjećaj potpune „uronjenosti“ u prostor.

3D showcase virtualne šetnje prilagođene su pregledavanju sa svih vrsta uređaja i platformi te su jednostavne za dijeljene putem društvenih mreža i drugih kanala. Agencijama za nekretnine korištenje ove tehnologije pruža neslućene mogućnosti promocije nekretnina.

Virtualne šetnje mogu biti snimljene korištenjem nekih od modela 360° kamera. Kamere koje podržavanju snimanje 360° videa i fotografija jednostavne su za korištenje, a na tržištu je dostupan čitav niz brendova i modela. Samsung Gear 360 jedan je od njih. Ova kamera jednostavna je za rukovanje i povezivanje s drugim uređajima. 360Fly kamara omogućuje snimatelju da uhvati svaki detalj te kreira interaktivni 360° video. U širokoj ponudi moguće je odabrati onu kameru koja najbolje odgovara potrebama i mogućnostima svake agencije.

Dimedia nekretnine program za agencije za agencije za nekretnine podržava unos virtualnih šetnji kreiranih putem svih navedenih alata. Virtualne šetnje prikazuju se na web stranici agencije za nekretnine uz ostale informacije o nekretnini. Virtualne šetnje moguće je sinkronizirati s portalima za oglašavanje te web stranicama dugih agencija za nekretnine koje izrađuje Dimedia. Osim toga, virtualne šetnje moguće je podijeliti na društvenim mrežama, web portalima, blogovima i ostalim digitalnim kanalima što agenciji pruža niz promotivnih mogućnosti.

 

Prednosti korištenja virtualnih šetnji

Virtualne šetnje su zanimljiva novost u prezentaciji nekretnina koja kupce ne ostavlja ravnodušnim. Prednosti korištenja virtualnih šetnji su brojne.

  1. Interaktivan dizajn

Kupci više nisu samo pasivni promatrači, oni aktivno sudjeluju u otkrivanju nekretnine u ponudi. Virtualnom šetnjom kroz svoj potencijalni novi dom kupci se lakše mogu zamisli u njemu.

  1. Uvijek dostupno razgledavanje

Kreiranjem virtualne šetnje za određenu nekretninu potencijalnim kupcima nekretnina je uvijek dostupna za razgledavanje. Što prodavateljima štedi vrijeme i smanjuje broj izlazaka na teren.

  1. Olakšano razgledavanje za inozemne kupce

Virtualne šetnje omogućuju zainteresiranim kupcima iz drugih država da lakše steknu dojam o ponuđenoj nekretnini te se odluče krenuti na putovanje kako bi je razgledali.

  1. Mogućnosti promocije

Virtualne šetnje efikasan su promotivni alat. Moguće ih je objaviti na web stranici agencije, portalima za oglašavanje, dijeliti putem društvenih mreža, u blog objavama i putem drugih digitalnih kanala.

  1. Povećana prodajna efikasnost

Dostupnost virtualne šetnje kroz nekretninu filtrira samo zainteresirane kupce te smanjuje broj neugodnih iznenađenja na terenu. Prodavateljima štedi vrijeme te im omogućuje da se posvete samo zaista zainteresiranim kupcima. Što na kraju rezultira povećanjem prodajne efikasnosti.

 

Iskustva naših klijenta

Korisnici programa Dimedia nekretnine prepoznali su prednosti korištenja virtualnih šetnji u svom poslovanju.

 

Biliškov nekretnine

Agencija za nekretnine Biliškov nekretnine koristi virtualne šetnje za promociju nekretnina u svojoj ponudi. Za njihovo kreiranje koriste 360° kameru, a na svoju web stranicu postavljaju ih korištenjem programa Dimedia nekretnine.

Gospođa Jasna Biliškov iz Biliškov nekretnina iz iskustva kaže da su ljudi jako zadovoljni virtualnim šetnjama. Smatra da su one budućnost marketinga agencija za nekretnine te da će ih uskoro sve agencije početi koristiti.

„Glavna prednost za prodavatelje je to što kupci steknu dojam o nekretnini prije izlaska ne teren te se ne troši vrijeme na neke jalove obilaske.“ Zaključila je gospođa Biliškov.

 

Rental.ba

Gospodin Haris Kadić iz agencije Rental.ba podijelio je s nama svoje iskustvo korištenja virtualnih šetnji u prezentaciji nekretnina.

„Prvi put sam čuo i imao priliku vidjeti šta Virtal Tour donosi i šta može na konferenciji “NAUCI DA USPES” u Beogradu u aprilu 2017 godine. Nakon kratke prezentacije sam odmah shvatio da želim da koristim tu tehnologiju i odmah sam dobio viziju novog načina prezentacije prodaje i najma nekretnina u BiH i šire. 

Koristim Matterport kameru druge generacije koja je u svakom smislu te riječi izvanzemaljska :). Pruža neslućene mogućnosti prezentacije i pridobivanja potpune pažnje i kupaca/zakupaca te vlasnika nekretnina. Polja primjene ove tehnologije su izuzetno široka: možete snimati i restorane, automobile, prodavnice, salone namještaja i sve sto vam padne na pamet 🙂

Nakon sto sam istražio osnovne parametre, krenuo sam u nabavku opreme i online edukaciju korištenja. Nakon 3 mjeseca od prvog kontakta sa ovom tehnologijom dobio sam kameru na svoju kucnu adresu. 

U tom trenutku sam bio sretan kao malo dijete… i vidio sam svoju novu 3D budućnost prezentacije i put kojim želim ići kako bih svoj posao i svoju uslugu podigao na novi nivo, a sve za korisnike naših usluga, da smo u trendu da pratimo svjetska dostignuća i da naši klijenti mogu dobiti uslugu ravnu onoj koja se koristi u najnaprednijim državama svijeta.

Za sada u preko 70 država u svijetu ima jednog ili vise predstavnika ovog vida prezentacije, što dovoljno govori o kvalitetu ove opreme i potrebama tržišta.

Od tada (juni 2017.) do danas sam uradio preko 100 snimanja, doveo do savršenstva upotrebu ove tehnologije, a samim tim i prezentaciju iste na našem tržištu i ispunio svoje snove za početak. 

Najdraži dio mog posla je sada upravo postalo raditi i prezentirati nekretnine za 3D virtual Tour.

Prednosti ovog tipa prezentacije su ogromne. Za samo par minuta prezentacije na mobitelu, laptopu, iPadu ili kompjuteru odmah dobijem potpunu pažnju svog klijenta. Dobijam prednost u načinu odlučivanja klijenta i kupca/zakupca i prodavaoca, štedim njihovo i svoje vrijeme u maksimalnoj mjeri, jer uz ovu tehnologiju sam u prilici kada lično radim prezentaciju nekretnine svom klijentu na samo par klikova ponuditi sve opcije pregleda nekretnine (virtualnu šetnju, tlocrt, mjere svih detalja u prostoru, površine prostorija, te doll house pogled u prostoru).

Jos jedna prednost je jednostavna upotreba linka na kojem se nalazi gotov proizvod, jednostavna aplikacija na sve socijalne mreže, web portale slanje putem interneta te jednostavna upotreba.

U ove skoro dvije godine ova tehnologija je povećala moje prisustvo na tržištu, porastao je interes moje klijentele za ovim vidom prezentacije, povećala se posjeta na našoj web stranici i sto je rezultiralo sa puno više vremena koje naši klijenti provode pregledavajući sadržaj koji im nudimo.

Za nakon 300 posto se povećaju pregledi nekretnina sa 3D virtualnom turom, pojednostavljuje kontakt između kupca/zakupca i prezentirane nekretnine, poveže ih i prije nego uživo vide nekretninu. Smanjuje se broj obilazaka takvih nekretnina, te klijenti koji to koriste dolaze bukvalno samo jednom u željeni stan i to je to! Ide prodaja ili najam.“ Ispričao nam je gospodin Kadić.

 

Kako kreirati virtualnu šetnju

Ako ne posjedujete potrebnu tehnologiju za kreiranje virtualnih šetnji možete angažirati profesionalce. Studio oko nudi usluge izrade interaktivne 3D virtualne šetnje kroz svaki prostor. Usluga uključuje kreiranje automatske i interaktivne 3D prezentacije prostora, postavljenje točki interesa s opisom, izradu makete prostora i niz drugih usluga.

Korisnici programa Dimedia nekretnine virtualne šetnje mogu jednostavno objaviti na stranici agencije kopiranjem linka virtualne šetnje u za to predviđeno polje u programu uz ostale materijale o nekretnini. Iskoristite i vi sve prednosti korištenja virtualnih šetnji u promociji nekretnina iz ponude vaše agencije.

Ostvarite svoj maksimalan prodajni potencijal, pošaljite upit i postanite korisnici programa Dimedia nekretnine.