Podaci o transakcijama
na jednom mjestu

Brigu o zakonski nužnim evidencijama
prepustite našem programu

Isprobajte odmah

Evidencija klijenata i Dubinska analiza

Evidencija klijenata i Dubinska analiza je modul integriran u Dimedia nekretnine program.
Agenciji za nekretnine omogućuje jednostavno vođenje zakonski propisane evidencije o stupnju rizičnosti transakcija i stupnju rizičnosti klijenata. Program evidentira podatke nakon svake provedene transakcije.

U skladu s općim smjernicama za provođenje Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, svaka agencija za nekretnine obvezna je voditi evidenciju o stupnju rizičnosti transakcija te o stupnju rizičnosti klijenata.

U poslovni program Dimedia nekretnine integrirali smo modul Evidencija klijenata, koji se automatski popunjava podacima nakon realizacije nekretnine, a razlikuje se od Posredničkog dnevnika po polju Stupanj rizičnosti. Evidenciju klijenata možete ispisati ili pohraniti u Excel (xls.) format.

Dubinska analiza omogućuje vam vođenje evidencije o rizičnosti klijenata koji su upisani u program, a agencija je za njih realizirala posredovanje jedne ili više nekretnina.

Funkcionalnosti Dubinske analize:

  • Samostalno određivanje (brisanje i dodavanje) indikatora za procjenu rizika u administracijskom sučelju programa
  • Određivanje stupnja rizičnosti klijenata na osnovi Liste provjere za procjenu rizika
  • Dodavanje novih Dubinskih analiza, kronološki pozicioniranih, na svakog klijenta
  • Ispis i brisanje pojedine ili više Dubinskih analiza


Evidencija klijenata i Dubinska analiza dostupne su vam svim programskim rješenjima programa Dimedia nekretnine – BASIC, START i STANDARD.

Pošaljite upit

Ako želite detaljnije upoznati naš poslovni program Dimedia nekretnine i saznati kako možete još efikasnije poslovati na tržištu nekretnina ili želite da vam izradimo ponudu pošaljite nam upit putem  e-mail obrasca.  


Zatražite besplatnu demo verziju i isprobajte u praksi što sve Dimedia nekretnine program može učiniti za unaprjeđenje vašeg poslovanja.